ShopWindow vander Hlstpl the skin in wich i live 02 480pix

VIDEO: DE HUID WAARIN IK LEEF

Zie fragment: https://margreetkramer.nl/werk/5-de-huid-waarin-ik-leef

Amsterdam, 16 november 2015

VERHALEN ACHTER GLAS

In 12 etalages in de Pijp verschijnen verhalen achter glas. Er zijn 18 korte video’s van 14 internationale kunstenaars te zien. Het zijn films in diverse genres: experimenteel, animatie, documentair en fictie. Langslopen of even stil blijven staan, een vleug opvangen wat er zich achter de ramen afspeelt of even helemaal verdwijnen in een andere wereld, zo midden op straat. Alles is mogelijk met deze video’s.

Elke video vertelt op geheel eigen wijze een bijzonder verhaal. De thematiek van de video's is kwetsbaarheid, fragiliteit en poezie. De invulling van dit thema is zeer divers, bijvoorbeeld de mens en zijn lijf, de mythe Lot, of een bijzondere blik in de dagelijkse natuur.

Deelnemende kunstenaars zijn Augusto Pereira Silva, Dominique Panhuysen, Ebelina Brethouwer, Esther van Casteren, Ine Geraedts, Jan van IJken, Jolijn de Wolf, Liesbeth Overwater, Margreet Kramer, Markus Nilling, Nienke Brokke, Niki Murphy, Noortje de Keijzer, Nynke Deinema, Tanja den Herder.

Een tipje van de sluier, Noortje de Keijzer over haar werk: “My Knitted Boyfriend is a pillow with personality. A cushion to kiss! Or, well... to cuddle, to caress, to hug, and to smile with. This man is always happy, and he is flexible as well. He loves to lie down next to you, with your head on his chest and his arms wrapped around you. With this man you can be sure, he will never leave you!”

Mijn Gebreide Vriend is een kussen met persoonlijkheid. Een kussen te kussen! Of, nou ... om mee te knuffelen, te strelen, te snoezen en te lachen. Deze man is altijd blij, en hij is flexibel. Hij houdt van naast mij liggen, met mijn hoofd op zijn borst en zijn armen rond mij. Met deze man kan zeker zijn, zal hij mij nooit verlaten! "

De expositie geeft toeschouwers de kans om in aanraking te komen met video kunst, een kunstvorm die niet vaak op straat te zien is. Ontdek het zelf in de 12 etalages op het van der Helstplein 3 Amsterdam. De tentoonstelling maakt deel uit van een serie kunst exposities op het van der helstplein.

De video’s zijn te zien van 17 december 2015 – 8 maart 2016.
Opening 18 december 2015 van 17-19 uur op de stoep van het van der Helstplein 3 te Amsterdam.

Zie voor meer info
www.vdhp.blogspot.com

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anja Sijben, curator

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
06-10904329